Grand Prix 12. edycji Wine&Food Noble Night

Nagrodę Grand Prix 12. edycji Wine&Food Noble Night, w dwóch kategoriach, otrzymał Paweł Chomentowski z zespołem restauracji ”WHITE ONE”. Obydwa przygotowane przez Pawła dania – przystawka oraz danie główne, zostały uznane za NAJLEPSZE przez publiczność.

Zwycięskie dania:
Przystawka – pate z foie gras / galaretka z kwiatów czarnego bzu / chips z palonego masła / ziemia z gęsiej skórki / żel z mirabelek / dwójniak
Danie główne – jesiotr z Zielenicy / jus z perliczki / maślanka z kapustą modrą / kaszanka orkiszowa z wątrobą żabnicy.
Nagrodą dla zwycięzcy jest staż w restauracji Miramar Paco Pérez **Michelin w hiszpańskiej Gironie. Fundatorem nagrody jest Noble Bank.
To już drugi taki wyczyn w wykonaniu Pawła Chomentowskiego, co tylko utwierdza w przekonaniu o jego wielkim talencie kulinarnym i organizacyjnym. Po raz pierwszy Grand Prix otrzymał w 2015 roku wspólnie z zespołem restauracji Bulaj z Sopotu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *