Święto ryby morskiej w Świnoujściu

DORSZOWE ŻNIWA, to jeden z najstarszych konkursów
kulinarnych w Polsce. W tym roku Gastronom Wybrzeża będzie towarzyszył tym dorocznym Mistrzostwom Polski w potrawach z ryb morskich. Organizatorem imprezy jest Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, zaś partnerem HOTEL & SPA TRZY WYSPY z Świnoujścia. Jak, co roku najważniejszą ideą konkursu jest popularyzacja rodzimej tradycji kulinarnej i utrwalanie więzi w środowisku kulinarnym.

Jest jednak o co walczyć

Ekipa, która zdobędzie najwięcej punktów według ocen jury, otrzyma nagrodę pieniężną w wysokości 10 000 zł oraz nagrody rzeczowe, ufundowane przez partnerów wydarzenia.

Już z samych zapowiedzi organizatorów wynika, że „dorszowe żniwa” zapowiadają się w tym roku wyjątkowo smacznie i obiecująco. *Wśród przewidzianych atrakcji możemy się spodziewać między
innymi przygotowania aż 3000 litrów zupy rybnej oraz tysiąca porcji ryb wędzonych. Czyż nie brzmi to wspaniale? Po prostu nie może nas tam zabraknąć.

Wszystkie zgłoszenia, chętni do wzięcia udziału powinni
przesyłać nie później niż do dnia 5 czerwca 2019 roku, na adres e-mail: szulba@tlen.pl.